وبلاگ

چاقی و کلسترول خون بالا(چربی خون)

فهرست مطالب این مقاله

 

هر دو موضوع چاقی و کلسترول خون بالا(چربی خون) که با مصرف مواد قندی و پرچرب رابطه‌ای تنگاتنگ دارند، بر سلامتی تأثیر نامطلوب فراوانی می‌گذارند. ازاین‌رو در علم طب سعی می‌شود در جایگاه ویژه‌ای موردبررسی قرار گیرند. باید دانست اگرچه غذاهای چرب و حاوی قند فراوان برای افراد معمولی جامعه نیز خطرات خاص خود را دارد، اما بدن افراد چاق حساسیت بیشتری به این دست خوراکی‌ها نشان می‌دهد.

بدین ترتیب این معضل خود را به‌سرعت با برهم خوردن متابولیسم چربی و بالا رفتن کلسترول خون در این افراد ابراز می‌دارد. این موضوع سبب شده، نگاه ویژه‌تری به چاقی و کلسترول خون بالا(چربی خون)از سوی محافل پزشکی صورت گیرد. اجتماع مقادیر بالای چربی در زیر جلد، کبد و خون که به تصلب شرایین و ناراحتی‌های قلبی منجر می‌شود، همگی در افراد چاق یا مستعد چاقی با احتمال بالاتری ظهور می‌کند.

 

چاقی و کلسترول خون

چاقی و کلسترول خون-راسپینا کلاب

بروز هم‌زمان موضوع چاقی و کلسترول خون بالا(چربی خون) سبب شده گمان کنیم، هیچ فرد چاقی نیست که به عارضه کلسترول گرفتار نباشد یا احتمال بالای ابتلا به آن را از سر نگذراند. به همین دلیل پزشکان اذعان دارند، یکی از مهم‌ترین علل نارسایی‌ها و سکته‌های قلبی در جهان کلسترول بالا و چاقی است. ازاین‌رو عزم خود را برای برطرف نمودن هرکدام از آن‌ها جزم نماییم، طبیعتاً در مهار هر دو به نتایج درخشانی نائل می‌شویم. در این مطلب بیشتر حول محور موضوع همه‌گیر چاقی و کلسترول بالا بحث خواهیم کرد.

 کلسترول چیست؟

اگرچه همگان از همان بدو شنیدن نام کلسترول وحشت کرده و یاد و خاطره بیماری‌های سخت قلبی در ذهنشان تداعی می‌شود، اما کلسترول برخلاف باور همگان ماده‌ای کاملاً طبیعی است. کلسترول در حجم بالا در مواد چربی یافت می‌شود، ولی از عناصری است که بدن خود به‌تنهایی نیز قادر به تولید آن می‌باشد. کبد به‌منظور ایجاد انرژی کافی برای حرکت اندام‌ها و ارگان‌های بدن به تولید این ماده می‌پردازد. ازاین‌رو طی یافته‌های علمی 75 در صد کلسترول موردنیازمان را توسط کارکرد کبد به دست می‌آوریم و مابقی آن را ناچاریم از مواد غذایی دریافت کنیم. بدون دریافت حد معتدلی از این ماده بدن قادر به حفظ غشای سلولی و ساخت هورمون‌های مفید نیست.

بدین ترتیب می‌توان گفت کلسترول یکی از ضروری‌ترین عناصر در بدن است که نبودش مستلزم نقص در عملکرد بسیاری از علائم حیاتی بدن می‌باشد. آنچه زمینه چاقی و کلسترول خون بالا(چربی خون) را فراهم می‌سازد، مصرف بی‌رویه چربی‌ها و بیش‌ازحد نیاز بدن است. در غیر این صورت کلسترول به مصرف رسیده و بیماری‌هایی رایج زمینه‌ای، توسط آن هرگز ایجاد نمی‌شود.

 

علائم  افراد مبتلابه کلسترول بالا

علائم  افراد مبتلابه کلسترول بالا-راسپینا کلاب

علائم  افراد مبتلابه کلسترول بالا:

افراد مبتلا به کلسترول بالا با علائم متفاوتی مواجه هستند که بسته به‌شدت درگیری‌شان به این بیماری تعداد علائم بیشتر یا شدت بروز آن‌ها حادتر می‌گردد. احساس سنگینی، خستگی مفرط یا کوفتگی حتی بدون انجام فعالیت سخت از اولین نشانه‌هایی است که در فرد ظاهر می‌شود. بعدازآن خواب‌آلودگی، درد در ناحیه ساق یا کف پا و همچنین افزایش حرارت کف پا و دست از علائمی است که سبب ناراحتی افراد مبتلا به کلسترول بالا شده و باید با آن به‌گونه‌ای کنار بیایند. بعدازآن به‌تدریج علائم شدت یافته و با سردرد، سرگیجه، ورم و پف صورت خود را نشان می‌دهد. البته از وزوز گوش، تعریق بدن و درنهایت تپش قلب و شروع بیماری‌های قلبی نیز نمی‌توان گذشت. ازاین‌رو انباشت بیش‌ازحد چربی در بدن نه‌تنها زمینه‌ی چاقی و کلسترول خون بالا را فراهم می‌سازد، بلکه ناراحتی‌های بزرگ و کوچک بسیار دیگری را نیز دامن‌گیر فرد می‌کنند. ازاین‌رو شناخت و برطرف نمودن به‌موقع آن‌یک ضرورت مهم است.

راههای شناخت کلسترول بالا:

کلسترول در بدن خود را در ابتدا با علائم ذکرشده نشان می‌دهد و در موارد حادتر زمانی که فرد با عارضه تصلب شریان، حمله قلبی و … به پزشک مراجعه نماید، وجود چنین معضلی برای وی تشخیص داده می‌شود. ازاین‌رو پرهیز از چاقی و انباشت چربی در بدن بهترین رویکرد به‌منظور مبارزه با این بیماری هولناک است. به همین دلیل در بسیاری موارد افراد به آزمایش خون به‌منظور پیشگیری می‌پردازند و در آن فاکتورهایی را که نشان‌دهنده وجود یا عدم وجود کلسترول بالا هست را موردسنجش قرار می‌دهند. HDL یا کلسترول خوب از عواملی است که هرچه مقدار آن در خون بیشتر باشد، نشانی برای سلامت فرد است.

این کلسترول وظیفه انتقال کلسترول منفی از سلول به کبد یا خارج بدن را بر عهده داشته، ازاین‌رو بانام کلسترول مثبت آن را می‌خوانند. با مصرف بی‌رویه چربی‌ها این نوع کلسترول خوب در خون کاهش‌یافته و زمینه‌ی بیماری برای فرد ایجاد می‌شود. در مقابل LDL یا همان کلسترول بد که دیواره سرخرگ‌ها را نشانه گرفته و بر روی آن‌ها رسوب می‌کند، قرار دارد. افزایش این ماده می‌تواند زمینه‌ی بروز چاقی و کلسترول خون بالا را فراهم سازد. در آخرین مرحله بررسی سلامت متابولیک به آزمایش میزان تری‌گلیسیرید خون می‌پردازند. این ماده نیز عامل افزایش دنده خطرناکی در ابتدا به بیماری‌های عروق کرونری، کبد چرب و دیابت است و در کنار کلسترول بالا ترکیبی قدرتمند را در جهت نابودی رگ‌ها، قلب، کبد و … فراهم می‌سازند.

علت چاقی و کلسترول خون بالا:

چاقی و کلسترول خون بالا(چربی خون) زمانی عارض می‌شود که ما نظارت خود را بر شیوه و نحوه زندگی خود نادیده گرفته و با سهل‌انگاری و بی موالاتی زندگی خود را سپری نماییم. سلامتی بزرگ‌ترین گنج بشر است و متأسفانه زمانی آن را درمی‌یابیم که بخش عظیمی یا تمامی آن را ازدست‌داده باشیم. در ادامه به دلایل افزایش کلسترول که چاقی را نیز با خود به همراه دارد، می‌پردازیم.

·         مصرف بیش‌ازحد چربی‌های اشباع:

چربی‌های اشباع دشمنان بشر هستند که حتی جسم و روح افراد سالم را نیز با در معرض قرار گرفتن تهاجم‌های بی‌رحمانه آن‌ها نابود می‌شوند. افراد مستعد چاقی یا دارای اضافه‌وزن‌های ناهنجار بیشتر از حملات این چربی‌ها آسیب‌دیده و سلامتشان به مخاطره می‌افتد.

·         بی‌تحرکی و عدم انجام ورزش روزانه:

تناسب‌اندام ثمره شیرین ورزش‌ها از سبک و سیاق‌های مختلف است. اگر داشتن اندامی زیبا رؤیای شما نیست، اما داشتن قلبی تپنده با عملکردی طبیعی نیاز حتمی شما به حیات و بقا می‌باشد. ازاین‌رو نه برای فرار از چاقی بلکه برای حفظ سلامتی نیز که شده کم‌تحرکی را باید از زندگی خود دور ساخته و ورزش را جزء جدایی‌ناپذیر فعالیت‌های روزانه خود قرار دهید.

·         استعمال دخانیات:

سیگار با ناکارآمد نمودن عملکرد کلسترول خوب سبب افزایش پلاک‌ها و رسوبات چربی در عروق و افزایش کلسترول بد خون می‌شود. ازاین‌رو است که افراد معتاد به مصرف دخانیات چند برابر دیگران در معرض ابتلا به چاقی و کلسترول خون بالا و تصلب رگ‌های قلب هستند.

 

استعمال دخانیات و کلسترول بالا

استعمال دخانیات و کلسترول بالا-راسپینا کلاب

·         بیماری‌های زمینه‌ای:

اگر به یکی از بیماری‌هایی چون ناراحتی کلیوی، نارسایی کبدی و کم‌کاری تیروئید دچار هستید باید بیشتر مواظب سلامتی خود باشید. این بیماری‌ها می‌توانند فشارخون، دیابت و کلسترول بالا را در افراد ایجاد نموده و آن‌ها را مستعد امراض غیرقابل‌پیش‌بینی دیگری نیز نمایند.

·         سابقه خانوادگی و یا ارث:

به‌هرحال نمی‌توانید نقش وراثت را از زندگی خود پاک‌کنید. افرادی که در سابقه خانوادگی‌شان با بیماری‌های چون عروق کرونری یا کلسترول بالا مواجه هستند، شانس بالاتری برای ابتلا به این بیماری‌ها دارند. حتی برخی نوزادان متأسفانه در بدو تولد با عارضه کلسترول بالا متولدشده که این امر بزرگ‌سالی پرتنش‌تری را برای آن‌ها رقم می‌زند.

·         افزایش سن:

افزایش سن زمینه بسیاری از بیماری‌ها را در افراد ایجاد می‌کند که یکی از آن‌ها تنگ شدن دیواره سرخرگ‌ها است. ازاین‌رو اغلب بیماری‌هایی چون سکته مغزی و قلبی نیز در سنین بالا بیشتر رخ نشان می‌دهند.

·         نژاد:

برخی از نژادها گویی با چاقی و کلسترول خون بالا غرابتی دیرینه دارند و به‌هیچ‌وجه نمی‌توان آن را از بستر چنین سرزمین‌ها و نژادهایی دور ساخت. به‌گونه‌ای که تحقیقات مشخص‌شده نژادهای پاکستانی، هندی و … بیشتر در معرض مشکلات این‌چنینی قرار دارند.

·         جنسیت:

گروه مردان با درصد بالاتری در معرض بیماری‌های قلبی ناشی از کلسترول بالا هستند و این موضوع ضرورت مراقبت و محافظت‌ها را برای آن‌ها که نیروی کار و فعالیت جامعه به شمار می‌روند، دوچندان می‌کند.

میزان طبیعی کلسترول خون در جوامع مختلف:

طی تحقیقاتی که در محافل پزشکی صورت گرفته مشخص می‌شود که میزان کلسترول خون طبیعی افراد در کشورهای مختلف جهان متفاوت است. این تحقیق حتی در بین اقوام گوناگون ساکن در مناطق مختلف یک کشور نیز اعداد و ارقام متغیری را نشان می‌دهد. بدین ترتیب می‌توان گفت میزان طبیعی کلسترول به نژاد، محل سکونت، نوع تغذیه، شرایط زندگی و حجم استرس و … افراد بسیار وابسته بوده، ازاین‌رو تعیین مقدار استانداردی برای تمامی افراد جهان کار سختی است. در حالت کلی می‌توان مقدار 80 تا 110 میلی‌گرم در 100 میلی‌لیتر را در کودکان مجاز دانست که این مقدار با افزایش سن تا 250 میلی‌گرم در 100 میلی‌لیتر نیز می‌رسد.

 با این رویکرد می‌توان نتیجه گرفت با بالا رفتن سن میزان کلسترول نیز در خون ارتقا می‌یابد و این امر به کاهش تحرک و فعالیت بدنی در سنین بالا به حتم مرتبط است. محدود شدن حرکات روزانه و کارهای سنگین در افراد مسن به کند شدن تجزیه چربی‌ها در بدن این قشر مرتبط می‌باشد. به همین دلیل است که ادعا می‌کنند، چاقی و کلسترول خون بالا باهم در ارتباط هستند، زیرا افراد چاق را نیز به‌ندرت در حال انجام فعالیتی چشمگیر می‌بینیم، ازاین‌جهت افزایش کلسترول خون در بدنشان دور از ذهن نیست.

چگونه مصرف چربی باعث چاقی و کلسترول خون بالا می‌شود؟

با مصرف قندها و چربی‌ها بدن سعی در هضم آن‌ها دارد، بنابراین با تبدیل این چربی‌ها به دیمونوگلیسیریدها و سپس اسیدهای چرب کلسترول می‌کوشد، آن را به خون و کبد به‌منظور تأمین انرژی فعالیت‌های روزانه بدن برساند. حال اگر فرد فعالیت شدید یا کار روزانه پرتحرکی داشته باشد، به‌راحتی این حجم چربی سوزانده شده و به مصرف ماهیچه‌ها و اندام‌های بدن می‌رسد. در غیر این صورت با ازدیاد چربی چاقی و کلسترول خون بالا در کمین فرد بوده و وی را با عوارض دردناکی مواجه می‌سازد. چربی اضافه، مکانی بهتر از خون و کبد را برای انباشت خود نمی‌یابد، اما با تحرک کافی می‌توان به تجزیه این چربی‌ها سرعت بخشید و مانع اجرایی گشتن تئوری ازدیاد چربی در خون و عملی شدن چاقی و به‌تبع آن کلسترول این سه ضلع مثلث هولناک شد.

بیماری‌های مرتبط با چاقی و کلسترول خون بالا:

چاقی و کلسترول خون بالا با بسیاری بیماری ارتباطی تنگاتنگ دارند، زیرا زمینه‌ی ایجاد هردوی آن‌ها افزایش بی‌رویه چربی خون است. تنگ شدن عروق خونی که به دلیل رسوب کلسترول بر دیواره آن‌ها ایجاد می‌شود، نه‌تنها عاملی مهاجم برای قلب تلقی می‌شود، بلکه برای هر عضوی از بدن که به‌منظور حیات به خون و اکسیژن حامل آن نیازمند است، مضر و خطر زا می‌باشد. با این نگاه کلی می‌توان به‌ بزرگی فاجعه‌ای که می‌تواند کلسترول در بدن ایجاد نماید پی برد. همان‌طور که خون غنی از اکسیژن ارمغان نشاط و سرزندگی و حیاتی پایدار و مستدام است، کاهش خون‌رسانی به اندام‌ها حکم قتل و نابودی آن‌ها را به همراه دارد. ازاین‌رو طبیعی است که با بروز کلسترول بالا مغز عملکرد خوب خود را ازدست‌داده و حتی کارکرد آن مختل شود.

 

بیماری‌های مرتبط با چاقی و کلسترول خون بالا

بیماری‌های مرتبط با چاقی و کلسترول خون بالا-راسپینا کلاب

 

در ادامه بیماری‌های دیگری چون کم‌کاری تیروئید، نارسایی مزمن کلیه، عفونت‌های مختلف به سراغ فرد بیاید. همچنین دیابت، ایدز، اعتیاد به الکل و … نیز در انتظار چنین فردی نشسته و برای سلامتی‌اش، دام پهن نمایند.

نحوه تغذیه صحیح به‌منظور پرهیز از چاقی و کلسترول خون بالا:

بدن تحمل هضم چربی‌های اضافی واردشده به خود را نداشته و آن را در یک منطقه مانند اطراف قلب، کلیه، کبد و خصوصاً در شریان‌ها به‌صورت توده‌های چربی انباشته می‌سازد. ازاین‌رو است که با مصرف بیش‌ازحد کالری، احتمال بروز چاقی و کلسترول خون بالا در بدن افراد، طبیعی و غیرقابل‌اجتناب می‌باشد. تنها راه مقابله با این موضوع مصرف چربی‌ها به‌اندازه و مناسب با احتیاج روزانه و در مقدار موردنیاز است. با نگاهی به میزان فعالیت روزانه و انرژی موردنیاز برای انجام کارهای جسمانی در هرروزه می‌توان برآورد دقیقی از حد مجاز مصرف چربی و کالری به دست آورد. بدین ترتیب از اجرایی شدن فرآیند ازدیاد کلسترول و به دنبال آن بالا رفتن احتمال چاقی اجتناب کرد.

 بدن به‌صورت طبیعی به سه گروه ماده غذایی پروتئین‌ها، نشاسته و چربی به‌منظور تأمین انرژی نیازمند است. ولی در این میان مصرف چربی‌ها دارای حساسیت بیشتری هستند، زیرا با احتیاج فراوان و دو برابری به اکسیژن برای سوختن، ریسک بیماری‌های قلبی را در افراد بالا می‌برند. کمبود اکسیژن در شریان‌های قلب احتمال بروز آترومی، تنگی عروق و درنهایت اختلالات و ناراحتی‌های قلبی را به دنبال دارد. ما فقط در روز به چند واحد محدود چربی نیازمند هستیم، ازاین‌رو اتخاذ یک رژیم که مانع افزایش کلسترول خون شده و در مقابل نیاز بدن را تأمین نماید یک ضرورت است.

ارتباط چاقی و کلسترول خون بالا با تری‌گلیسیرید:

بروز بیماری‌های قلبی در افراد چاقی که با عوارض کلسترول بالا نیز دست‌وپنجه نرم می‌کنند، سبب توجه به این معضلات، به‌صورت یک کل واحد شده است. گویی نمی‌شود بین چاقی، کلسترول بالا و بیماری‌های قلبی تفرقه انداخت و هرکدام را به‌صورت جداگانه موردبررسی و کنکاش قرارداد. بلکه از هر جبهه به این موضوع نگاه می‌کنیم گویی این معضلات اتحادی ناگسستنی باهم ایجاد نموده‌اند.

چاقی و رسوبات خونی از جنس کلسترول بیشتر در بدن افرادی ایجاد می‌شود که مصرف غذاهایشان بیشتر بر پایه اسیدهای چرب اشباع‌شده رقم می‌خورد. این روند تا جایی ادامه می‌یابد که گاهاً به ایجاد یک لخته خونی و مسدود شدن کامل رگ منتهی می‌شود.

 

چاقی و کلسترول خون بالا با تری‌گلیسیرید

چاقی و کلسترول خون بالا با تری‌گلیسیرید-راسپینا کلاب

 

باوجوداین نمی‌توان تنها کلسترول بالا را عامل بروز ناراحتی‌های قلبی دانست، زیرا بخش عظیمی از کلسترول در ساخت هورمون‌های جنسی، ویتامین D، غشاء سلولی و … در بدن به کار می‌رود. بدین ترتیب بر طبق تحقیقات پزشکی می‌توان گفت، وقوع هم‌زمان چاقی و کلسترول خون بالا و تری‌گلیسیرید است که زمینه بروز بیماری‌های قلبی را فراهم می‌سازد.

خطر تولید تری‌گلیسیرید از کربوهیدرات‌های اضافی کبد و گاهاً در دیواره روده در کنار ایجاد آن پس از مصرف مواد غذایی چرب نقش آن را در ناراحتی‌های قلبی پررنگ نموده است.

راه‌های مبارزه با چاقی و کلسترول خون بالا:

بیان راه‌های مبارزه با چاقی و کلسترول خون بالا برای کسانی که درگیر این دو عارضه هستند یا آن‌ها که تمایل دارند، موجبات احتیاط را رعایت نمایند، مثمر ثمر است. ازاین‌رو تا حد امکان سعی می‌کنیم، راه‌کارهای علمی به‌منظور مبارزه اصولی با این مشکلات را در این بخش ذکر نماییم.

·         جایگزینی چربی‌های غیراشباع با چربی اشباع:

برای از میان بردن چاقی و کلسترول خون بالا و صدالبته تری‌گلیسیرید، جایگزینی چربی‌های غیراشباع چندتایی بهترین ایده است. این نوع خاص چربی با عدم مضرات چربی‌های اشباع می‌تواند سلامت را مهمان همیشگی بدن شما نماید. برای رسیدن به چنین مزایایی حذف کامل چربی‌های اشباع و اختصاص 10 درصد از کالری مصرفی به چربی‌های غیراشباع کافی به نظر می‌رسد.

·         کنترل مصرف کالری:

کنترل مصرف کالری به‌گونه‌ای که بتواند به نگهداری وزن طبیعی بدن بی انجامد یکی دیگر از اموری است که تأثیر قابل‌ملاحظه‌ای بر دور ساختن معضلات چاقی و کلسترول دارد. البته اگرچه این مورد در افراد با شاخصه‌های فیزیکی متفاوت با درصدهای متفاوتی خود را نشان می‌دهد، اما از تأثیر آن نمی‌توان چشم‌پوشی کرد.

·         محدود نمودن مصرف کربوهیدرات‌ها:

شما چه کربوهیدرات‌ها را در قالب قند استفاده نمایید و چه به‌صورت نشاسته احتمال ساخته‌شدن تری‌گلیسیرید را در بدن خود افزایش می‌دهید. نشاسته‌ها به علت اینکه نوعی کربوهیدرات پیچیده تلقی می‌شوند، شمارا با خطرات وسیع‌تری روبرو می‌سازند. پس حتماً بر مصرف این مواد نظارتی کامل داشته و با تغییر درروند تغذیه‌ای خود مصرف آن‌ها را تا حد امکان محدودسازید.

 

 

 

محدود نمودن مصرف کربوهیدرات‌ها

محدود نمودن مصرف کربوهیدرات‌ها-راسپینا کلاب

 

 

·         تعادل در مصرف مواد غذایی:

مقدار مصرف مواد غذایی و ایجاد تعادل یک امر طبیعی برای حفظ سلامتی است، اما همین موضوع برای افراد چاق با کلسترول و تری‌گلیسیرید بالا که دائماً تحت‌فشارهای عصبی، بیماری‌های زمینه‌ای و … هستند، یک ضرورت غیرقابل‌اجتناب است. در حال حاضر بسیاری از کشورهای پیشرفته فقط با تعیین یک رژیم غذایی سودمند توانسته‌اند تا حد قابل‌توجهی مرگ‌های ناشی از بیماری‌های قلبی در افراد چاق را کاهش دهند و شاخص کلسترول بالا را تحت کنترل خود درآورند.

·         کاهش چربی غذا:

شما فقط مجاز به مصرف 300 میلی‌گرم کلسترول غذایی در روز هستید، بدین ترتیب 25 تا 35 درصد کالری موردنیاز که باید توسط غذاها تأمین شود به بدن شما واردشده و کمبودی از این حیث نخواهید داشت. این مقدار را نیز باید با مواد سالمی چون روغن‌های گیاهی، مغزها و ماهی‌های چرب حاوی امگا 3 تأمین نمایید.

·         افزایش میزان مصرف فیبرها:

اگر به دنبال راهکاری برای فرار از چاقی و کلسترول خون بالا هستید، اتخاذ رژیم‌های سرشار از فیبر بهترین راهکار است. میوه‌ها، سبزی‌ها، غلات، حبوبات و … کمک می‌کنند، شما به وزن ایدئال رسیده و بدین طریق ریسک ابتلا به کلسترول را در خود کاهش دهید.

·         استفاده از گوشت‌های سفید:

بخش مهمی از حیات بافت‌های بدن به پروتئین وابسته است. در این راستا گوشت‌های سفید چون مرغ، ماهی خصوصاً نمونه‌های روغنی سرشار از امگا 3، بوقلمون و … بهتر به کارتان می‌آیند و خطر بالا بردن کلسترول را نیز برای بدن ندارند. بین ترتیب یک مصرف هوشمندانه را پی‌ریزی نموده و جای حذف پروتئین‌ها گونه‌های مفید و کم‌ضرر آن را انتخاب نمایید.

 

 

غذا های مفید در کاهش چاقی و کلسترول خون بالا

غذا های مفید در کاهش چاقی و کلسترول خون بالا

 

غذا های مفید در کاهش چاقی و کلسترول خون بالا:

اگر از ابتدای مطلب تا بدینجا را مطالعه نموده باشید با گروه‌های تغذیه‌ای متفاوت که برای دور ماندن از چاقی و کلسترول خون بالا بدان‌ها نیازمند هستیم آشنا شده‌اید. در ادامه سعی می‌کنیم به ذکر خوراکی‌هایی بپردازیم که توانایی مبارزه با این دو عامل زیان‌بار رادارند. بدین ترتیب شمارا برای یک زندگی سرشار از سلامتی راهنمایی نماییم.

 

  •     جو دوسر به دفع کلسترول پرداخته و کمک می‌کند تا خون پاک‌سازی و از هرگونه چربی عاری گردد. جو را می‌توان به‌صورت پخته، سبوس، جوانه و … مصرف نمود و بدین طریق از مزایای آن بهره‌مند شد.
  •     لوبیا نیز با فیبر فراوان خود گزینه‌ای ایدئال در حذف چربی‌های بدن است و پروتئین آن مانع گرسنگی کاذب و میل به تغذیه غذاهای ناسالم می‌شود. لوبیا قادر قند خون را نیز کنترل نموده و از نوسان آن جلوگیری نماید.
  •    آواکادوو بخش مهمی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای و محبوب بوده و وجود مقادیر بالای مواد مغذی در آن این میوه را دوست دار قلب معرفی می‌کند. اسیدهای چرب موجود در این گیاه دشمن واقعی کلسترول محسوب می‌شوند.
چاقی و کلسترول خون بالا

چاقی و کلسترول خون بالا-راسپینا کلاب

  •     از آجیل‌ها و طعم خوششان نیز نمی‌شود گذشت، حال‌آنکه نمونه تازه و بدون نمکشان می‌توانند قلب را تقویت کرده و مبارزه جانانه‌ای را با کلسترول‌ها به راه بی اندازند. فقط به خاطر داشته باشید مصرف بیش‌ازحد آن زیان‌بار بوده و اعتدال شرط ضروری مصرفی بهینه است.
  •     سال‌ها است که ثابت‌شده شکلات تلخ تأثیر شگرفی بر کاهش کلسترول LDL دارد و با تنظیم فشارخون فرد را آماده یک زندگی سالم و سرشار از سلامتی می‌کند. کاهش کلسترول HDL نیز از بزرگ‌ترین رسالت‌های این ماده غذایی است.
  •      سیر را بسیاری جزء رایج و جدایی‌ناپذیر غذاهای خود می‌دانند. اگر تا حال مصرف آن را نادیده گرفته‌اید ازاین‌پس به ترکیبات معجزه‌گر آن به‌منظور دفع چاقی و کلسترول بی اندیشید و بی‌درنگ از آن استفاده نمایید.
منوی دسته بندی خود را در مسیر: "سربرگ ساز > چیدما موبایل > عنصر منوی موبایل > نمایش و مخفی کردن > انتخاب منو " تنظیم کنید
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من