وبلاگ

چاقی و افسردگی

فهرست مطالب این مقاله

 

در طول زندگی خود شاید با افراد چاق بسیاری روبرو شده باشید که به علت استایل نامناسب منزوی و گوشه‌گیر شده و دیگر تمایلی به حضور در اجتماع ندارند. چاقی و افسردگی ، موضوع رایج جامعه‌ است که گویی نگاه نامناسب و گاهاً سخنان نادرست در مورد افراد چاق، زمینه بروز افسردگی را فراهم ساخته است.

ولی در مقابل نیز برخی مواقع ادعا می‌شود که افسردگی‌های حاد و ریشه‌دار به‌مرور، پرخوری‌های عصبی را افزایش داده و زمینه‌ی اضافه‌وزن را پدید می‌آورند. قرابت و نزدیکی این دو باهم و تأثیر یکی بر دیگری و گاهاً حادث شدن هر دو در یک‌زمان واحد، سبب شده بتوان دو بیماری چاقی و افسردگی را همزاد و قرین هم دانست.

 

چاقی و افسردگی

چاقی و افسردگی-راسپینا کلاب

 

 اثرات مستقیم این دو بر یکدیگر غیرقابل‌انکار است، اما آنکه کدام‌یک بر دیگری تأثیری فزون‌تر می‌گذارد را نمی‌توان به‌طور دقیق مشخص ساخت. ولی آنچه مشهود می‌باشد، تأثیر متقابل این دو بر یکدیگر و بروز هم‌زمان و توأمان این دو گاهاً در برخی از افراد است.

 چاقی چیست؟

تعیین توده بدنی، راه تشخیص علمی برای چاقی یا عدم وجود اضافه‌وزن در افراد است. متخصصان امر تغذیه با محاسبه BMI می‌توانند، حکم قطعی را در این مورد صادر نمایند. ولی در حالت عامیانه‌تر می‌توان با اندازه‌گیری وزن و در نظر گرفتن قد فرد، به‌تناسب یا عدم تناسب‌اندام وی پی برد. برای وزن متناسب با قد افراد، عدد خاصی مطرح است که اگر وزن فرد 20 درصد از آن عدد تعیین‌شده، بیشتر باشد، دچار چاقی و اضافه‌وزن بوده و اگر کمتر از آن باشد به کمبود وزن و لاغری مبتلا است.

 

 

تعریف چاقی

تعریف چاقی-راسپینا کلاب

 

 

 افسردگی چیست؟

با توجه به اینکه افسردگی بیماری به‌مراتب خطرناک‌تر و پرحاشیه‌تر از چاقی است، پزشکان به تعریف دقیق‌تری از آن می‌پردازند. گاهی فرد با ادعای سلامت کامل به پزشک مراجعه می‌کند ولی با معاینه بالینی تشخیص افسردگی برای وی صادر می‌شود. در مقابل نیز برخی از افراد خود از افسردگی‌شان گله‌مند بوده، درحالی‌که هیچ‌کدام از علائم این بیماری را ندارد. با این توضیحات می‌توان گفت افسردگی در افراد در دو حالت متفاوت فیزیکی و روانی بروز می‌کند. ازاین‌رو تشخیص آن از عهده افراد معمولی خارج است و فقط باید توسط متخصصان بررسی و تشخیص داده شود.

 افسردگی چیست

افسردگی چیست-راسپینا کلاب

 

افسردگی روانی خود را با نشانه‌هایی مانند بدبینی، احساس بی‌ارزشی، تنفر از خود، احساس گناه و … نشان می‌دهد درحالی‌که افسردگی فیزیکی بیشتر بر نحوه‌ی زندگی فرد، ساعات خواب و روش غذا خوردن آن تأثیر منفی می‌گذارد. بدین ترتیب وی دائماً با مشکلاتی چون تغییر در اشتها، گریه کردن مدام، تغییر ساعات خواب، خستگی و … مواجه بوده و زندگی باانرژی و سرشار از نشاطی را تجربه نمی‌کند. به همین دلیل است که بسیاری چاقی و افسردگی را در ارتباط باهم دانسته و ادعا دارند افسردگی سبب چاقی می‌شود.

درصد ابتلای افراد چاق به افسردگی به نسبت افراد عادی :

در طی تحقیقات علمی مشخص‌شده که افسردگی 25 درصد و حتی بیشتر از این مقدار در کمین افراد چاق به نسبت افراد عادی جامعه است. این موضوع به تصور ذهنی افراد چاق نسبت به خود بسیار بستگی دارد. در بسیاری موارد آن‌ها به‌اندازه افراد عادی جامعه اعتمادبه‌نفس نداشته و زودتر در برابر اتفاقات ناخوشایند، رنجیده‌خاطر می‌شوند. این عوامل انزوای اجتماعی این افراد را رقم‌زده و علائم افسردگی را به‌مرورزمان بر روح و روان این افراد حاکم می‌سازد.

هر چه سن کاهش یابد، موضوع چاقی و افسردگی با شدت بیشتری خود را نشان می‌دهد. به‌گونه‌ای که کودکان چاق شرایط روحی سخت‌تری را به نسبت بزرگ‌سالان تجربه می‌کنند. رفتارهای نادرست دیگران، ذهنیت و باوری ضعیف از خود را در ذهن این کودکان به وجود آورده که گاهاً تبعات آن تا بزرگ‌سالی نیز همراهشان خواهد ماند. بدین ترتیب نارضایتی، ناامیدی و ناراحتی‌ها علاقه به حضور در اجتماع و فعالیت را در آن‌ها سرکوب نموده و بر معضلات اضافه‌وزن در چنین سنینی دامن می‌زند.

چگونگی تأثیر افسردگی بر چاقی:

بابیان ارتباط تنگاتنگ چاقی و افسردگی، این موضوع مطرح می‌شود که چگونه افسردگی زمینه تشدید مشکلات چاقی را فراهم می‌سازد. با توجه به اینکه افسردگی خود را با معضلاتی متفاوتی چون اضطراب، تنش، استرس و … نشان می‌دهد، از جنبه‌های مختلف می‌تواند زمینه بروز اضافه‌وزن را ایجاد نماید.

·       افسردگی و اضطراب و پرخوری:

اضطراب در گام اول تغذیه افراد را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. ازاین‌رو افراد مضطرب را گاهاً یا در حال پرخوری مفرط می‌یابید یا در حالت بی‌اشتهایی مطلق، ازاین‌رو طبیعی است که این روش تغذیه‌ای نادرست و ناسالم با گذر زمان باعث چاقی و اضافه‌وزن گردد.

·      افسردگی و کم‌تحرکی و انزوا:

تمایل افراد افسرده به کم‌تحرکی و گزینش انزوا سبب می‌شود، علائم چاقی روزبه‌روز در آن‌ها با شدت بیشتری رخ نشان دهد. ازاین‌رو است که ادعا می‌گردد چاقی و افسردگی ارتباطی تنگاتنگ و ناگسستنی باهم دارند. عدم سوختن کامل کالری‌ها وارده به بدن و تبدیل آن‌ها به توده‌های چربی در اقشار کم‌تحرک جامعه امری طبیعی است که بیماران افسرده با فعالیت کم، نیز دیر یا زود باید در انتظار آن باشند.

 

کم‌تحرکی و انزوا

کم‌تحرکی و انزوا-راسپینا کلاب

·         افسرده گی و کاهش ترشح هورمون سروتونین:

کاهش ترشح هورمون سروتونین یکی از عوامل مهم در اضافه‌وزن است. در تحقیقات مشخص‌شده افراد افسرده با ترشح کمتر این هورمون مواجه بوده، درنتیجه اضافه‌وزن با شدت بیشتری در آن‌ها رخ می‌دهد. از طرفی کمبود این هورمون سبب افزایش میل به غذا می‌شود که این خود مشکلی بر معضلات چاقی می‌افزاید.

·        افسردگی و  بر هم خوردن سیستم‌های عصبی:

سروتونین از طرفی وظیفه هماهنگی بین سیستم‌های عصبی را در بدن بر عهده دارد و وجود آن در دستگاه گوارش به بهبود عملکرد و هماهنگ ماندن سلول‌های عصبی کمک می‌کند. ازاین‌رو است که متخصصان اذعان می‌دارند، چاقی و افسردگی هم‌زمان بر فرد عارض شده و درمان یکی باعث التیام دیگری می‌شود.

·        افسردگی و بی‌انگیزگی:

در برنامه‌ها و رژیم‌ها لاغری انگیزه نیروی محرکه افراد است. با حذف آن هیچ تلاشی به نتیجه مطلوب در این زمینه نمی‌رسد. فرد افسرده دائماً با عدم انگیزه در پیشبرد اهداف دست‌به‌گریبان است و این معضل مانع بزرگی بر سر راه افراد چاق دررسیدنشان به کاهش وزن است.

·        افسردگی و تمایل به غذاهای بی‌ارزش:

چالش‌های روانی که از پس افسردگی بر فرد عارض می‌شود، ناخواسته وی را به سمت عادات غذایی نادرست سوق می‌دهد. تمایل به‌صرف غذاهایی باارزش تغذیه‌ای پایین و انتخاب مواد خوراکی ناسالم با کالری بالا از نتایج حکمرانی افسردگی بر روح و روان بیماران است.

·        افسردگی و خستگی مفرط:

فرد افسرده دائماً با خستگی مفرط حتی قبل از تمرینات ورزشی و فعالیت‌های معمول روزانه درگیر می‌باشد. به‌راستی نمی‌توان از چنین فردی انتظار پایبندی به فعالیت‌های منظم ورزشی را برای رهایی از چاقی داشت. ازاین‌رو برای مبارزه با چاقی و افسردگی باید این خستگی ناتوان‌کننده را ابتدا از بدن این نوع بیماران بیرون ساخت. بدین ترتیب آن‌ها را به فعالیت‌های برنامه‌ریزی‌شده ترغیب نمود.

 

چاقی و خستگی مفرط

چاقی و خستگی مفرط-راسپینا کلاب

·         تخریب اعتمادبه‌نفس،

اعتمادبه‌نفس پایین دستیابی به نتیجه را در نظر افراد دور می‌سازد. حال‌آنکه فرآیند لاغری و کاهش وزن یک پروسه زمان‌بر بوده که باید از ابتدا تا انتها با اعتمادبه‌نفس بالا دنبال شود. تخریب اعتمادبه‌نفس اولین معضل بزرگی است که افسردگی در بدن ایجاد می‌نماید.

·         ناامیدی مفرط:

احساس ناامیدی که بر افراد چاق غالب می‌گردد سبب می‌شود گمان کنند، توان تغییر شرایط را ندارند. همچنین برای بهتر شدن شرایط نمی‌توانند، عملکرد مثبتی را از خود نشان دهند. از طرفی تصمیم و اجرای رژیم‌های لاغری خود زمینه ایجاد افت خلق‌وخوی را فراهم می‌نماید. این موضوع خود شرایط را سخت‌تر و کنترل احساسات منفی را دشوارتر می‌سازد.

·         عدم لذت از فعالیت‌های بدنی:

دردهای مفاصل یکی از مشکلات رایج افراد چاق به دلیل فشار اضافی به مفاصل بدن آن‌ها است. این امر سبب می‌شود، حس خوشایندی از فعالیت‌ها نداشته باشند و این امر ناراحتی و غم و اندوه بیشتر را نصیب این افراد می‌سازد. حتی در برخی موارد مشکل پیشرفت نموده و آن‌ها در رفت‌وآمدهای روزانه و انجام کارهای معمول دچار درد و ناراحتی هستند که همه این موارد به افسردی دامن می‌زند.

بروز هم‌زمان چاقی و افسردگی در دهه‌های اخیر:

باید دانست که نمی‌توان به‌صورت حتمی اعلام نمود که تمامی افراد چاق در آینده‌ای نه‌چندان دور افسرده می‌شوند یا افسرده‌ها همگی چاق هستند. ولی بررسی سیر صعودی نمودارهای تحقیقاتی درده‌های اخیر نشان بر هم‌زمانی بروز این دو عارضه در افراد دارد. ازاین‌رو ناچاراً باید اعلام نمود، ارتباطی تنگاتنگ بین چاقی و افسردگی وجود دارد که غیرقابل‌انکار است. به‌گونه‌ای که امروزه از هر 4 فرد چاق یک مورد به افسردگی و اختلالات خلقی و اخلاقی دچار می‌باشد. بدین ترتیب متخصصان تغذیه و رژیم‌های لاغری بیان می‌کنند، به‌منظور دریافت بهترین نتیجه در کاهش وزن ابتدا باید به درمان افسردگی و مشکلات پیرامون آن پرداخت. بدون چنین تمهیدی نمی‌توان درروند لاغری تأثیر چشمگیری را مشاهده نمود.

 

بروز هم‌زمان چاقی و افسردگی

بروز هم‌زمان چاقی و افسردگی-راسپینا کلاب

 تلاش آگاهانه در جهت کاهش وزن در افراد مبتلابه اختلالات افسردگی به معنی رفتن راهی است که پایانی جز ناکامی ندارد. تا زمانی که تمهیداتی مثمر ثمر و تخصصی در جهت رفع افسردگی و علائم آن انجام نشود، به‌هیچ‌وجه موفقیتی در مبارزه با اضافه‌وزن برای فرد حاصل نمی‌گردد. پس اگر دچار اضافه‌وزن هستید در ابتدا وجود یا عدم وجود مشکلات روحی را در خود توسط یک پزشک متخصص بررسی نمایید، سپس به فکر درمان اضافه‌وزن خود باشید.

مشکلات مختلف افراد چاق در جامعه که بر افسردگی آن‌ها دامن می‌زند:

چاقی و افسردگی دو معضل بزرگ بوده که گاهاً با ورود هم‌زمانشان به پیکر افراد آن‌ها را از نعمت زندگی شاد و حتی معمولی بی‌بهره می‌سازند. افراد چاق علاوه بر اینکه باید با مشکلات خاص خود چون دیابت، فشارخون، ناراحتی‌های قلبی و … مبارزه نمایند در جامعه نیز با تبعیضات آزاردهنده‌ای مواجه هستند.

 

مشکلات مختلف افراد چاق در جامعه

مشکلات مختلف افراد چاق در جامعه-راسپینا کلاب

چنین کسانی به‌راحتی نمی‌توانند از خطوط هوایی استفاده نمایند. برای دریافت خدمات از شرکت‌های مسافرتی با مشکلات مختلفی روبرو هستند. حتی در فروشگاه‌ها، معابر عمومی، مطب‌های پزشک و … دائماً تبعیض‌ها سبب می‌شود، ارتباطی ناگسستنی بین چاقی و افسردگی در آن‌ها صورت پذیرد. ازاین‌رو است که می‌توان به‌جرئت گفت افسردگی در کمین افراد چاق در هر گوشه و کناری نشسته است.

در این زمان بسیاری از آن‌ها برای فرار از این حجم تنش به دامن قرص‌ها و داروهای آرامش‌بخش پناه می‌برند که این امر بر وزن آن‌ها تأثیر منفی گذاشته و آن‌ها را تشویق به پرخوری، کم‌تحرکی، مصرف غذاهای فست فودی می‌نماید. بدین ترتیب طی تحقیقات مختلف مشخص‌شده که حدود 43 تا 55 درصد بزرگ‌سالان مبتلابه چاقی به حتم از افسردگی نیز رنج می‌برند. بدین ترتیب نمی‌توان مسائل عاطفی چون غم و اندوه را از افراد چاق به دور دانست و رسیدن به وزن نرمال را راهی برای رهایی از افسردگی و خطرات متعاقب آن برای این گروه خاص دانست.

چه عواملی سبب ادامه چاقی و افسردگی افراد می‌شود؟

دیگر امروزه به اثبات رسیده که وجود انبوهی از نیازهای جسمی و عاطفی پاسخ داده نشده، می‌تواند، سبب ادامه سیکل معیوب چاقی و افسردگی شود. پیشنهادهای متفاوتی برای مبارزه با افسردگی غالباً در چنین زمان‌هایی وجود دارد. ولی اغلب افراد اشتباهاً به غذا خوردن به‌عنوان یک مکانیسم مؤثر به‌منظور کنار آمدن با مشکلات روانی می‌نگرند. ازاین‌رو درنهایت چاقی را در خود بست و گسترش می‌دهند. این در حالی است که به‌منظور درمان باید رویکردی چندجانبه را در پیش گرفت. در این میان توجه به اقدامات پیشگیرانه که بتواند مانع عود مشکلات شود، دارای اهمیت بالایی است. کاهش استرس و کنترل احساساتی که منتهی به اضطراب می‌شود، به‌منظور مقابله با چاقی و افسردگی یک رویکرد جدی محسوب می‌شود.

ترک عادات بدغذایی و مقابله با وسوسه‌های کاذب نیز به‌راحتی می‌تواند فرد را در مقابله با چاقی و افسردگی توأم با آن توانمند سازد. در این میان درمان‌های دارویی نیز باید بااحتیاط و زیر نظر پزشک متخصص صورت گیرد. فراز و نشیب‌های عاطفی که فرد چاق در رژیم‌های لاغری و روش‌های کنترل وزن تجربه می‌کند، می‌تواند وی را مستعد ابتلا به درجات بالاتر و شدیدتر افسردگی نماید. روان‌پزشک متعهد با همکاری یک متخصص تغذیه و دارای آگاهی کامل بر اختلالات روانی، هرگونه فرصت را برای عود افسردگی صلب نموده و فرد درمانگر را از چالش‌های دوره به دورنگه می‌دارند.

راهکارها و فعالیت‌های مفید برای درمان چاقی و افسردگی:

باید دانست که هر فعالیت و روشی که با بی‌برنامگی اتخاذ شود می‌تواند، فرد افسرده را به سمت مراحل حادتر و بحرانی‌تر بیماری ناخواسته سوق دهد. ازاین‌رو حتی انتخاب داروهای لاغری اشتباه ممکن است، زمینه گسترش افسردگی را فراهم سازد. تغییرات باید اصولی و به آهستگی صورت گیرند، زیرا هرگونه تغییر چشمگیر و بنیادی اوضاع را پیچیده‌تر و احتمال شکست را بالا می‌برد. روند درمانی مؤثر و کارساز است که علائم پیشین را به‌تدریج محو نماید نه اینکه باعث تشدید آن‌ها گردد. درنهایت برای آنکه بتوان یک استراتژی کارساز را برای مبارزه با چاقی و افسردگی دنبال نمود، رعایت این نکات حتماً مفید فایده است.

·         انتخاب یک فعالیت بدنی محبوب:

انتخاب یک ورزش محبوب هم می‌تواند در مبارزه با افسردگی ما را به محل روشنی هدایت کند و هم در مقابله با چاقی نقطه عطف قدرتمندی تلقی شود. اندورفین‌های طبیعی که پس از انجام تمرینات ورزشی منظم در خون رها می‌شوند، علائم افسردگی را نابود ساخته و فرد را برای رسیدن به وزنی ایدئال یاری می‌رسانند. ورزش حتی در مقدار محدود و یک‌بار در هفته نیز تأثیرات شفابخش خود را دارد، چه برسد به آنکه به‌صورت روزانه دنبال شود. برای غلبه بر عدم انگیزه، ناامیدی و یاس نیز انتخاب ورزشی ساده و سبک‌تر و قابل‌دسترس‌تر در ابتدای راه بهترین ایده است.

 

 

انتخاب یک فعالیت بدنی

انتخاب یک فعالیت بدنی-راسپینا کلاب

 

 

·         تشخیص صحیح مشکل:

برای اینکه بتوان یک طرح درمانی دقیق و اثرگذار را انتخاب نمود و سپس با تمرکز بر آن بهبودی را برای فرد بیمار به ارمغان آورد، باید مشخص نمود که چاقی زمینه‌ی افسردگی را فراهم نموده یا افسردگی سبب بروز چاقی شده است. بدین ترتیب علل زمینه‌ساز را برطرف ساخته و با این تمهید مشکلات بیمار تا حد زیادی مرتفع می‌شود.

·         پیگیری دقیق روش درمانی:

مسلماً برای رهایی از بند چاقی و افسردگی توأمان با آن باید برنامه‌های رژیمی و دارویی به‌صورت هم‌زمان به اجرا درآیند. در اینجا پایبندی به انجام اصولی آن‌ها و شرح صادقانه شرایط حاکم بر اوضاع‌واحوال در زمان حضور در کنار پزشک و روان‌درمانگر می‌تواند، عوارض جانبی را تا حد زیادی کاهش داده و مشکلات را به حداقل ممکن برساند.

·         پیشبرد اهداف به‌صورت هم‌زمان:

در زمان بروز چاقی به همراه افسردگی هدف مبارزه هم‌زمان با هر دو آن‌ها است. در این حالت روان‌پزشک و متخصص تغذیه باید روشی ترکیبی را در نظر بگیرند تا از یک‌سو داروهای انتخابی اضافه‌وزن را تحریک نکرده و به آن دامن نزند و از طرف دیگر اتخاذ رژیم غذایی باعث افت خلق‌وخو نشده و حتی به تقویت و بهبود آن کمک نماید.

·         رژیم غذایی مناسب:

مهم‌ترین مسئله برای افراد درگیر چاقی و افسردگی کنترل و مدیریت بر نحوه، میزان و چگونگی مصرف مواد غذایی است. با توجه به اینکه در ابتدای کار، کم کردن حجم وعده‌های غذایی خصوصاً برای افراد پرخور عملی سخت است، برای رسیدن به رژیمی مناسب باید به محدود کردن تناول شیرینی‌ها و کربوهیدرات‌ها اقدام نمود.

البته انتخاب غذاهای سبک به‌جای گزینه‌های دیرهضم نیز کمک شایانی به بهبود شرایط می‌کند.شما می توانید دراین بخش دستور پخت غذا های رژیمی به راحتی غذاهایی با کالری کم و رژیمی برای خود تهیه کنید.

 

·         روان‌درمانی و مشاوره:

روان‌درمانگر با پردازش عوامل عاطفی مؤثر در چاقی و افسردگی قادر است، علل زمینه‌ساز این دو بیماری را کشف نماید. پس از بررسی‌های لازم با ارائه آموزش‌های تقویت عزت‌نفس و اراده، توانایی فرد را برای طی مسیر به‌گونه‌ای صحیح، منطقی و علمی یاری رساند.

 

 

روان‌درمانی و مشاوره

روان‌درمانی و مشاوره-راسپینا کلاب

 

 

·         افزایش تحرک:

مسلماً انجام ورزش خود مستلزم حضور در جمعی است که افراد چاق به علت شرایط جسمی و روحی نامطلوب از انجام آن وحشت دارند. در این حالت لازم نیست به ورزش‌هایی چون ایروبیک، دو، دوچرخه‌سواری و … بی اندیشید. همین‌که سعی کنید کمی تحرک خود را اضافه نمایید، کافی است. برای خرید کمی فروشگاه دورتر را انتخاب کنید یا از پله‌ها به‌جای آسانسور استفاده نمایید. حتی انجام امور منزل مانند تی‌کشیدن زمین، شست و شوی بیرون ساختمان، تمیز کردن ماشین و … سبب می‌شود، کمی از رخت خواب و مبل راحتی‌تان جداشده و با فعالیت و تحرک آشتی نمایید.

·         حفظ سلامت فکری و ذهنی:

با حفظ سلامت فکری و ذهنی می‌توانید بر چاقی و افسردگی غلبه کنید. توجه به نشاط و شاد زیستن می‌تواند شمارا در مسیر درست درمانی قرار دهد. برای رسیدن به این شادی با دوستانتان قرار ملاقات بگذارید، آشپزی کنید، مثبت اندیش باشید، از عصبانیت و پرخاشگری اجتناب نمایید و تفریحات مفرح را در برنامه هفتگی خود بگنجانید. بدین ترتیب می‌توانید با حفظ سلامت روح به جسمی عاری از دردها و رنج‌ها نیز برسید.

·         استفاده از مکمل‌های امگا 3:

با توجه به تأثیر خوشایند مکمل امگا 3 و اثرات مفید آن بر بهبود افسردگی می‌توان مصرف آن را به‌عنوان راه مؤثری در کنار ورزش پیشنهاد دارد. کاهش اضطراب، استرس و افسردگی در کنار این مکمل روشن و آشکار است و اثرات مثبت ورزش را نیز دوچندان می‌سازد.

·        خواب کافی:

اگرچه یکی از مشکلات رایج بیماران افسرده تمایل به خواب فراوان است اما باید دانست بی‌خوابی یا خواب نامنظم و یا اختلالات خواب ریسک ابتلا به افسردگی را ده‌ها برابر می‌کند. اگر قرار است بر تنش‌های روحی که در زمان چاقی به سراغتان می‌آید، فائق آیید باید خواب منظم و کافی داشته باشید. چاقی و افسردگی هر دو بر مشکلات خواب می‌افزایند و مانع تجربه یک خواب عمیق و مفید می‌شوند. مراقبه قبل از خواب، استماع مناجات شبانه و عدم مصرف کافئین در وعده بعدازظهر به شما در داشتن خوابی راحت‌تر کمک می‌کند.

 

 

 

اختصاص زمان کافی به خواب

اختصاص زمان کافی به خواب-راسپینا کلاب

 

به حداقل رساندن انتخاب‌های پرتنش:

ما در طول روز، هفته و سال ناچاریم انتخاب‌های سرنوشت‌ساز بسیاری را تجربه نماییم که همگی بر افسردگی و تنش ما می‌افزایند. با حداقل رساندن این انتخاب‌ها و محدود ساختنشان به چند مورد خاص گامی مؤثر در کاهش اضطراب برداشته‌ایم. انتخاب‌های کم‌اهمیت‌تر را حذف و تعهد به کارها را به حداقل برسانید و مسئولیت کارهایی که از کنترل شما خارج است را بر عهده نگیرید. با همین ترفندهای ساده می‌توانید حجم سنگینی از بار استرس‌های زمینه‌ساز افسردگی را از خود دور سازید. این موضوع شاید برای افراد سالم چندان مهم نباشد، اما برای افراد چاق درگیر با معضل افسردگی بسیار حیاتی است.

·         دوری از افراد افسرده:

افراد افسرده سوءظن ما را نسبت به خودمان افزایش داده و احساسات بد را در وجودمان زنده می‌سازند. قبل از آنکه تأثیرات ناخوشایند چنین رابطه‌ای در شما رخنه کند، خود را از این افراد و چنین محیط‌ها دور سازید. نمی‌شود بر افسردگی پیروز شد، مگر آنکه احساسات سرکوب‌شده منفی خود را دور ریخته و آن‌ها را با تمایلات نیکو و پسندیده و میل و رغبت‌های محبوب جایگزین نمود. افرادی که دائماً چاقی دیگران را سرزنش کرده و بذر ناامیدی و یأس را در قلب اطرافیان خود می‌کارند، مسلماً گزینه‌های خوبی برای معاشرت نیستند.

·         مدیریت بیماری‌های مزمن

گاهی افسردگی شما به دلیل چاقی است، اما در بعضی‌اوقات بیماری‌های مزمن دیگر نیز باعث تشدید این علائم می‌شوند. با شناخت کامل بیماری‌های زمینه‌ای خود یک‌به‌یک به درمان آن‌ها بی اندیشید. مدیریت بیماری نیازمند تغییر اساسی در سبک زندگی است تا ریسک ابتلا به افسردگی در شما کاهش یابد.

منوی دسته بندی خود را در مسیر: "سربرگ ساز > چیدما موبایل > عنصر منوی موبایل > نمایش و مخفی کردن > انتخاب منو " تنظیم کنید
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من